Aromatik bitkilerin yapraklarıyla doğal taze tütsü yapımının deneyimlendiği atölyede ayrıca kuru çiçeklerle cam şişelerin içine bitki herbaryumları tasarlanıyor.
Atölye; aromatik bitkilerin günlük hayatta kullanımı, tarihte tütsünün kullanım amaçları, bitkilerle ilgili ilginç araştırmalarla ilgili bilgilerin kaynaklarıyla paylaşıldığı atölye, doğal tütsü yapımı ve herbaryum tasarımı devam ediyor.
Çiçeklerin katılımcıların üzerinde yarattığı olumlu etkilerin ışığında aromatik bitkilerin zihin açıcı kokuları eşliğinde ürün tasarımı, renk bilgisi atölyeye konu olan deneyimlerden.
Eğitmen ile eş zamanlı uygulama yaparak tasarım deneyimi yaşayan katılımcılar atölye sonunda tasarladıkları tütsüleri kendilerine alabilecekleri gibi dilediklerine hediye de edebilirler.
Doğal tütsü mevsime göre 1-2 hafta kurutulduktan sonra kullanılabiliyor. Herbaryum şişe ise bir ömür bu deneyimi hatırlatıyor.
Yetkinlik ve beceri gerektirmeyen atölyede; biberiye, lavanta, okaliptüs defne gibi bitkilerin yaprakları, jüt ipler, kuru çiçekler, tarçın çubukları tasarıma konu olan doğadan malzemelerden…
Daha önce hiç karşılaşmadığı ya da nadir gördüğü malzemelerle çalışan zihin, yeni kayıtlarla tazelenmiş oluyor. Böylece yaratıcı düşünme potansiyeli artmış oluyor.
Atölye Kazanımları: Stresten Uzaklaşma, Temel Tasarım Becerileri, Renk Bilgisi, Yaratıcı Düşünme, Sosyalleşme, Bilinçli Farkındalık, Özgün Tasarım Doğal Tütsü, Herbaryum Tasarımı
Atölye Akış:
- Tanışma
- Doğal Tütsü ve Herbaryum Tasarımı & Renk Bilgisi & Örnek Tasarım Eğitmen Uygulama
- Atölye Eş Zamanlı Uygulama Zamanı